FORUM KURALLARI {FORUM RULES}

Foruma mesaj yazmadan önce lütfen okuyunuz.! {Please read before posting anywhere in the forum.!}
Post Reply
User avatar
HighLight
Site Admin
Posts: 7
Joined: 01 Jul 2007, 18:14

FORUM KURALLARI {FORUM RULES}

Post by HighLight »

{Türkçe, TR}

Forumların genel amacı bilgiyi hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmaktır. Forumları yapacağınız katkılar değerli kılacaktır, bu nedenle lütfen aşağıdaki kurallara uyunuz.

İnsanlık & Ahlaklı Olmak

* Forum içerisinde kesinlikle küfür ve argo kelimeler kullanmayın! Bu sizin direk olarak uyarı almanıza ve ilgili mesajınızın silinmesine neden olur. Bu hususta ikinci bir şansınız da olmayacaktır. Unutmayınki yazdığınız mesajları 7 den 70 e herkes okuyabilir, bu konuda üzerinize düşen sorumluluğun lütfen farkında olun.
* İnsanlarla karşılıklı olarak kırıcı bir tartışma içerisine girmekten kaçının, sabırlı olun. Unutmayın ki esas büyüklük birisine cevap vermemeyi başarabilmektir. Bununla birlikte bilgi açısından yapılacak yapıcı tartışmaların da herkese faydası olduğu muhakkaktır.

Mesaj Yazarken

* Lütfen mesaj yazarken imla kurallarına uyalım ve mümkün olduğunca chat lerden alışık olduğumuz kısaltmaları kullanmaktan kaçınalım. Türkçemiz bizimdir, biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz!
* Lütfen yazacağınız mesajlar için ilgili kategoriyi seçin. İlgisiz kategoriye yazılan mesajlar yetersiz ve geç cevap almanıza neden olur. Bu durum aynı zamanda forumun okunma akışkanlığını da bozacaktır...
* Eğer yazacağınız mesaj yeni bir konu ise lütfen forumda daha önce benzer bir konu/soru olmadığından emin olun. Cevabı zaten verilmiş olan bir soruyu tekrar sormak yazdıklarınızı okuyan insanlara oldukça itici gelen bir durumdur ve sorduğunuz soruya cevap alamamanıza neden olur.
* Yazacağınız mesajın konu başlığını lütfen uygun seçin, zira iyi bir başlık hem dikkat çekecektir hem de forumlar arasında dolaşıp belirli bir konu ile ilgili bilgi arayan kişilerin zaman kaybını önleyecektir.
* Bir kişiye soru sorarken lütfen kişiye özel mesaj atmak yerine sorunuzu foruma yazın, ki böylece herkes istifade edebilsin.
* Makale sayılabilecek sabit bilgileri forum içerisinde soru-cevaplar arasında yazmak yerine forum yöneticisine yollayın, böylece sizin isminizle ayrı bir bölümde daha çabuk farkedilebilecek şekilde yayımlansın. İlgili mesaja da sadece yayımlandığı adresi yazıp yönlendirmeniz yetecektir.



{English, EN}

The main objective of forums is sharing the information quickly and easly. Your assistance makes forums valuable so, please obey the rules below.

Humanity & Being Moral

* Do NOT use abuse language in anyway in the forum. Otherwise you will get a warning and your related post will be deleted. There will be no second chance for you in this situation. Please do not forget your responsibility since everybody can read your posts.
* Do NOT make offensive discussions with people, be patient. Remember that seniority is not to reply such kind of people. However, it is clear that creative discussions about knowledge help everyone.

Posting

* Please obey the spelling rules and do not use abbreviations as much as you can.
* Please choose a proper category for your post.
* Please choose a proper topic header for your post.
* If your topic is new, please be sure that it did not asked before.
* Please do not ask questions in private. Write them down to the forum so everybody can read.
* If your post is a common subject or is a guide, then write it to the webmaster. By this way, your post is published in article category with your own name and everybody can find and read your post more easly.
Post Reply